Wykład Pana Prof. Artura Zdunka pt. Content of pectin, cellulose and dietary fibre in fruit and vegetables available on market w ramach konferencji międzynarodowej pt. The International Conference “Food in a Sustainable World”

Wykład Pana Prof. Artura Zdunka pt. Content of pectin, cellulose and dietary fibre in fruit and vegetables available on market w ramach konferencji międzynarodowej pt. The International Conference “Food in a Sustainable World”

W ramach realizacji projektu pt. Badanie i upowszechnianie wiedzy o zawartości pektyn, celulozy i błonnika w owocach i warzywach, Kierownik projektu, Prof. Artur Zdunek uczestniczył w konferencji międzynarodowej pt. The International Conference “Food in a Sustainable World”.

Wykład Pana Prof. Zdunka pt. Content of pectin, cellulose and dietary fibre in fruit and vegetables available on market dotyczył ostatnich wyników projektu, i służył promowaniu zarówno jak i aplikacji mobilnej FibreApp, jak również i wyników naukowych projektu.

Konferencja odbyła się 23-24 września 2025 r. na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie.

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa w ramach programu Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą „Nauka dla Społeczeństwa II”

Nr projektu NdS-II/SP/0258/2023/01

Kwota dofinansowania 1 000 000.00 PLN

Całkowita wartość projektu 1 000 000.00 PLN

Szukaj