Wykład Pani dr Viktorii Voytsekhovskiej pt.Industrial Symbiosis for the Food Processing Sector as a Sustainable Production Model in the Context of Circular Bioeconomy (FoodWaStop)

Wykład Pani dr Viktorii Voytsekhovskiej pt.Industrial Symbiosis for the Food Processing Sector as a Sustainable Production Model in the Context of Circular Bioeconomy (FoodWaStop)

Miło nam poinformować Państwa, że w ramach naszego projektu pt. „Badania i upowszechnianie wiedzy o wartości pektyn, celulozy i błonnika w owocach i warzywach”, jak również w ramach projektu COST CA22134 – Sustainable Network for agrofood loss and waste prevention, management, quantification and valorisation (FoodWaStop), Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk odwiedziła Pani dr Viktoriya Voytsekhovska z Politechniki Lwowskiej, która wygłosiła zaproszony wykład 😊

W ramach prelekcji pt. Industrial Symbiosis for the Food Processing Sector as a Sustainable Production Model in the Context of Circular Bioeconomy (FoodWaStop), Pani dr Viktoriya Voytsekhovska przedstawiła przykładowe studia przypadku (case studies) dotyczące symbioz przemysłowych oraz podzieliła się swoją ekspertyzą dotyczącą przetwarzania materiałów odpadowych, między innymi w celu pozyskiwania pektyn.

Serdecznie dziękujemy Pani Viktorii za wykład i mamy nadzieję na dalszą owocną współpracę!

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa w ramach programu Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą „Nauka dla Społeczeństwa II”.

Nr projektu: NdS-II/SP/0258/2023/01

Kwota dofinansowania: 1 000 000.00 PLN

Całkowita wartość projektu: 1 000 000.00 PLN

Bądźcie z nami na bieżąco, aby nie przegapić kolejnych aktualizacji!

Szukaj